Летище Истанбул – Самолетни билети – aviotravel.eu

Самолетни билети летище Истанбул Ататюрк, Istanbul Ataturk International Airport, IST airport

Aviotravel‘s insight:

 

Летище Istanbul – Atat?rk International е едно от големите летища в Турция. Летището се намира на 24 км от центъра на Истанбул. Istanbul – Atat?rk International е популярна дестинация за прекарване на лятната почивка и за кратък престой през цялата година. Кодът IST се използва за съкращаване името на летището. Има 3 терминала на летище Istanbul – Atat?rk International. Това е едно от най-големите летища в света. Използва се като връзка между Европа и Азия. Много от хората, решили да посетят страна от Азия, решават да използват именно това летище.

Инфраструктурата на летище Ататюрк има три самолетни писти и три терминала: два пътнически (за вътрешни полети А и за международни В) и един товарен (С). Международният терминал е отворен през 2001г. и представлява комфортна, ефективна и модерна сграда. Терминалът е разделен на две зали: за пристигащи и заминаващи пътници, като и в двете има безплатна безжична интернет връзка, за пристигащите след минаване през митницата, а за заминаващите след зоната за паспортен контрол. През 2010 г. през летището преминават около 32 милиона пътници.

Летището е голямо и изключително чисто, предлага голям брой заведения и ресторанти, предлагащи топли напитки, сандвичи и различни сладки изкушения. Почти на всеки ъгъл на летището има поставени телефонни апарати, като карта може да се закупи от всеки магазин или заведение. На летището има и хотел, който е свързан с международния терминал, а в радиус от 10 км около аерогарата има и хотели на всички по-големи вериги: SAS Radisson, Holiday Inn, Four Seasons и други.

До летището може да се стигне по няколко начина: по линията на метрото от центъра на Истанбул до летище Ататюрк и с автобус, което е най-евтиния, но и най-продължителния, по време, начин.

Летище Istanbul – Atat?rk International се използва от нискотарифните авиокомпании за вътрешни, международни и трансконтинентални полети. Авиокомпаниите, които летят до IST са GermanWings и Pegasus Airlines.

See on aviotravel.eu

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s